Advies bij ontwerp ventilatiesysteem

Advies vragen bij Van Duin Installatiemanagement in De Goorn, nabij Hoorn, voor uw ontwerp voor uw ventilatiesysteem, is altijd een goed idee. Een goede ventilatie is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om een gezond binnenklimaat te kunnen realiseren. Hoe vanzelfsprekend dit ook lijkt, het is vaak lastig om dit op een juiste manier in praktijk te brengen. Wij kunnen u advies geven bij een ontwerp dat geschikt is voor uw ventilatiesysteem. Of het nu gaat om een kantoorgebouw, horecagelegenheid, woonhuis of bedrijfshal: wij zullen een goed afgestemd ontwerp uitwerken, welke past bij uw gebouw en situatie.

Vraag advies bij uw ontwerp voor uw ventilatiesysteem

Om tot een goed ontwerp te kunnen komen, zal eerst de benodigde capaciteit moeten worden bepaald. Hierbij hanteren wij de eisen die zijn vastgelegd in het bouwbesluit en eventuele speciale eisen die gelden voor uw situatie. Op basis van deze eisen zullen wij u advies geven bij het ontwerp voor uw ventilatiesysteem. Voorafgaand wordt er een gedegen ventilatieberekening gemaakt. Vervolgens zal een systeemopzet worden bepaald, waarbij aspecten als goede luchtverdeling, voorkomen van tocht, warmteverlies, warmteterugwinning, beschikbare ruimte en budget een belangrijke rol spelen. Daarna ontvangt u van onze organisatie het advies bij uw ontwerp voor uw ventilatiesysteem.

Een goede ventilatie is een noodzakelijke voorziening

Goede ventilatie wordt al jaren verkondigd als een noodzakelijke voorziening bij diverse BIM-projecten. Vanwege de coronacrisis, waarin alles in het werk wordt gezet om de verspreiding van het Covid-19-virus in te dammen, is dit een zeer actueel onderwerp. Dit omdat de kans op verspreiding van het virus groter is in minder goed geventileerde ruimten of ruimten met niet goed functionerende ventilatiesystemen. In groten lijnen komt het (huidige) advies van het RIVM en/of het ministerie van VWS ten aanzien van ventilatie neer op 2 aspecten, namelijk:

  •          Voldoende ventileren (minimaal conform de eisen van het bouwbesluit)
  •          Vermijd recirculatie binnen één gemeenschappelijke ruimte waar meerdere personen gedurende langere tijd bij elkaar zijn (bijvoorbeeld in een klaslokaal of kantoortuin)

Wilt u meer weten over ventilatiesystemen? Bekijkt u hiervoor eens onze blog.

Went u graag zelf advies? Bel ons nu!

Als onafhankelijk installatieadviseur kunnen wij als bedrijf toetsen in hoeverre de ventilatie-inrichting in uw (bestaande) situatie in overeenstemming is met deze COVID-19-adviezen. Hierbij ontvangt u dan advies bij uw ontwerp voor een ventilatiesysteem. Dit kunnen wij uiteraard ook doen voor nieuwe projecten. Wenst u ook advies bij uw ontwerp voor een ventilatiesysteem? Hiervoor neemt u heel gemakkelijk contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar 0226-450025 of vul online het contactformulier in.

Collegezaal Corona virusbol Mondkapje huis