MPG-berekening

De MPG-berekening is bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning verplicht. De berekening van de MPG geeft aan wat de milieubelasting is, van de materialen die in een gebouw (huis of kantoor) worden toegepast. Het gaat hierbij enkel om nieuwbouwwoningen en nieuwe kantoorgebouwen die groter zijn dan 100 m². Per 1 januari 2018 geldt voor de MPG-berekening een maximum schaduwprijs. Dit zijn de fictieve kosten die gemaakt moeten worden om negatieve milieueffecten ongedaan te maken. Dit bedraagt € 1,- per m² bruto vloeroppervlakte per jaar.

Een MPG-berekening voor de controle van duurzaamheid

De MPG-berekening is een belangrijke maatstaf voor de bepaling van de duurzaamheid van een gebouw. Hoe lager de MPG-berekening, hoe duurzamer het materiaalgebruik. De milieuprestatie van materialen die worden gebruikt in huizenbouw en utiliteitsbouw, wordt steeds belangrijker voor de wordende factor in de totale milieubelasting van een gebouw.

De voordelen van een berekening

Er zijn elf indicatoren die de milieubelasting van een product bepalen. Deze indicatoren worden samengevoegd tot één waarde die de milieubelasting van een product bepaalt. De waarde wordt vastgesteld door een deskundige. Van Duin Installatiemanagement in De Goorn, nabij Hoorn, is zo’n deskundige. Bij de berekening van de MPG wordt tevens rekening gehouden met materialen die tijdens de levensduur van een gebouw moeten worden vervangen. Ons bedrijf kan de berekening van de MPG voor uw huis en/of kantoor uitrekenen. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor onder andere een BENG-berekening en een daglichtberekening.

Een eigen berekening laten maken? Bekijk het aanbod online!

Wilt u zelf ook een berekening laten maken in De Goorn, in de buurt van Hoorn? Of wenst u advies bij onder andere het ontwerpen van een ventilatiesysteem? Hier helpen wij u graag mee verder. Neem vooral contact met ons op en wij kijken meteen wat wij voor u kunnen betekenen. Hiervoor zijn wij telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0226-450025. Daarnaast is het ook mogelijk om online het contactformulier in te vullen. Wij zullen u dan zo snel mogelijk van een reactie voorzien over onze expertises.