BIM-projecten

Digitale bouwmodellen worden vaak gebruikt bij BIM-projecten. BIM staat ook wel voor Building Information Modelling of Building Information Model. Voor deze projecten wordt een virtuele weergave gemaakt van het bouwmerk.

BIM-projecten met behulp van DDS-CAD

Van Duin Installatiemanagement in De Goorn, in de buurt van Hoorn, beschikken over een 3D-BIM-software voor BIM-projecten. Op basis van een BIM-model kunnen de werktuigbouwkundige installaties uitgewerkt worden. Wij werken met DDS-CAD, dat vele uitwisselingsmogelijkheden heeft, zodat wij ook uw tekeningen kunnen openen en bewerken. Wilt u meer weten over ons vakgebied? Hiervoor kunt u onze blog lezen.

De mogelijkheden van een 3D-tekenprogramma

In het filmpje hieronder ziet u de mogelijkheden van een 3D-tekenprogramma voor BIM-projecten. Wat bijvoorbeeld makkelijk is om op te sporen, zijn de zogenaamde "clashdetecties". Op 57 seconden in het filmpje ziet u een voorbeeld van zo'n clashdetectie. Van Duin Installatiemanagement kan deze fout er door middel van het programma uithalen bij BIM-projecten. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor diverse berekeningen, zoals een BENG-berekening, een EPG-berekening en een koellastberekening. 

 

Neem direct contact met ons op voor meer informatie

Heef u ook interesse in onze diensten voor BIM-projecten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen en met het geven van advies bij het ontwerpen van een ventilatiesysteem. Heeft u een vraag over onze projecten? Of bent u wellicht benieuw naar een MPG-berekening? Bel hiervoor naar 0226-450025. Daarnaast is het ook mogelijk om online het contactformulier in te vullen.

 

 

 

BIM tekening 1 BIM 2