Leidingnetberekening

 

Bij Van Duin Installatiemanagement beschikken wij over de vakkennis en de meest nauwkeurige berekeningssoftware om nauwkeurige leidingnetberekeningen te kunnen maken. Het berekenen (dimensioneren) van zorgvuldig ingevoerde leidingtrajecten met de hierin aanwezige toestellen, afsluiters en inregelvoorzieningen leidt tot een schat aan informatie.

Deze informatie levert ons inzichten vooraf, in plaats van problemen achteraf. Met een goed ingevoerde leidingnetberekening worden de exacte leidingdiameters bepaald op basis van vooraf vastgestelde ontwerpcriteria (leidingmateriaal, max. snelheden, max. drukverlies etc.). Er wordt een materiaallijst gegenereerd zodat u al vooraf een goede indicatie krijgt van de benodigde hoeveelheid leidingmateriaal en fittingen.

Ook voor aanvragen van Stadsverwarming heeft u een leidingnetberekening nodig.

Gasleidingnetberekening

Om een gasleidingnet te dimensioneren kunnen meerdere methodes worden toegepast. Wij zijn in staat om op basis van de grafiek- en/of formulemethode eenvoudige, maar ook complexe gasleidingnetten door te rekenen voor diameters tot wel DN400. Wij kunnen dit uitvoeren voor zowel lage- als hogedruk gasnetten, geheel overeenkomstig met NEN 1078, NEN 2078 en NPR 3378. Ook kunnen de eventueel benodigde gasdrukregelaars worden meegenomen in de berekening.

 

Totaaloverzicht van onze berekeningswerkzaamheden