Daglichtberekening

Tijdens de bouw wordt er een daglichtberekening gemaakt. In het bouwbesluit worden eisen omschreven met betrekking tot daglichttoetreding in gebouwen. Per m² gebruiksoppervlakte dient de zogenaamde ‘equivalente daglichtoppervlakte’ een bepaalde minimumwaarde te hebben. Het besluit en de daglichtberekening bepalen in welke situaties en in welke mate er daglicht moet kunnen toetreden tot verblijfsgebieden en verblijfsruimten.

Laat een daglichtberekening voor u uitvoeren

De daglichtberekening die hieraan ten grondslag ligt, moet worden uitgevoerd volgens NEN 2057. Er wordt onder andere gedefinieerd wat wel en wat niet als daglichtopening mag worden gerekend. Hierbij wordt ook gekeken wat als belemmering in de berekening opgenomen moet worden, welke meetafspraken er liggen et cetera. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel daglicht er bij een ruimte binnenkomt. Met behulp van deze berekening wordt er aangetoond dat uw gebouw aan de verplichte eisen voldoet. Met behulp van een installatietekening wordt er gekeken daar de installaties van een ruimte. 

Een eigen berekening nodig? Bel ons nu!

Heeft u ook een daglichtberekening nodig van Van Duin Installatiemanagement in De Goorn, in de omgeving van Hoorn? Wij verzorgen snel en nauwkeurig de gewenste berekening. Heeft u misschien andere vragen, zoals bijvoorbeeld over een BENG-berekening? Neemt u hiervoor gerust contact met ons op en wij voorzien u graag van antwoorden op al uw vragen. Telefonisch zijn wij te bereiken via het telefoonnummer 0226-450025. Daarnaast is het ook mogelijk om online het contactformulier in te vullen. Via deze weg is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

Totaaloverzicht van onze berekeningswerkzaamheden